Hogedruk, gevelreiniging en impregneren

Uw gevel reinigen en laten beschermen tegen vuil en water

 

Hogedrukreiniging:

Bij deze methode wordt er onder hogedruk en zonder toevoeging van chemie gereinigd. Vervuiling op de toplaag van de steen die niet heel hardnekkig is kan zo worden schoon gekregen. Het resultaat is afhankelijk van de behandelingen die de gevel in het verleden heeft ondergaan. Indien de gevel in het verleden op de juiste manier gehydrofobeerd is geweest, dan is reinigen op waterbasis meestal afdoende.

 

Hogedruk Kokend Heet Water Techniek:

Zoals de naam al doet vermoeden wordt bij deze methode gebruik gemaakt van kokend heet water dat onder hoge druk wordt weggespoten. 

Het bijzondere van deze techniek is dat het water op kookpunt de spuitlans verlaat. Deze methode geeft daardoor een bijzonder goed resultaat en maakt het gebruik van milieuverontreinigende chemie veelal overbodig.

 

Impregneren:

Bij het impregneren wordt er een waterafstotende laag op de gevel aangebracht. Een kleurloze en ademende laag wordt aangebracht die verhindert dat er vocht de poreuze gevelstenen kan intrekken. Ook de vervuiling van de gevel wordt hierdoor afgeremd. Impregneren dient op de meeste gevelsoorten elke acht tot tien jaar herhaald te worden.